Lingua Latina

DUMky - latina

ELEMENTARY Vydáno dne 22.05.2014

V tomto článku najdete přehled latinských DUMek, kdo nevíte, co to je, nevadí. Učitelé a žáci jistě tuší. Všechny DUMky jsou v programu SmartBoard – notebook, a tudíž je lze otevřít pouze v tomto programu. Jsou určené pro práci na interaktivní tabuli a odpovídají výuce na středních zdravotnických školách podle učebnice Kábr Jan: Latinský jazyk I.



K uložení DUMek jsem využila obvyklé úložiště www.dumy.cz, z nějakého pro mě neznámého důvodu ale není možné vytvořit na DUMech rubriku Latina, proto všechny latinské dumky najdete pod angličtinou. Plná cesta tedy je: Středoškolské vzdělávání a gymnázia – Všeobecné vzdělávání – Cizí jazyk – Angličtina. Můžete využít tento odkaz LATINA, ale konkrétní dumky si budete muset najít sami.

Doufám, že pro Vás bude materiál užitečný a budete ho moci ve svých hodinách využívat. Jednotlivé buňky nejsou nikde uzavřené, můžete si tedy obsah dumky upravovat podle svých potřeb.



Pokračovat můžete zde:

ELEMENTARY

Kábrt Jan: Jazyk latinský I (pro SZŠ) 14. lekce

Další slovní zásoba z učebnice pro zdravotní sestry. Tentokrát je zaměřena na substantiva odvozená z řečtiny.
ELEMENTARY

Kábrt Jan: Jazyk latinský pro SZŠ I. - 6. lekce

Slovní zásoba z učebnice, tentokrát substantiva 5. deklinace a další slovesa. Slovní zásobu jsme doplnili zvukovou nahrávkou.
ELEMENTARY

Kábrt Jan: Jazyk latinský I (pro SZŠ) 12. lekce

Slovní zásoba z 12. lekce přináší nejen adjektiva 3. deklinace jednovýchodná.
Copyright info:

DUMky vznikly z evropského projektu, jejich přesný popis je uvnitř každé DUMky. Vytvořila Lenka Jedličková 2012 – 2013.

Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.