Lingua Latina

Rosaciola

ALL LEVELS Vydáno dne 31.08.2012

Rosaciola je název latinského DVD, na kterém najdete v latině namluvenou pohádku o Šípkové Růžence, ovšem zasazené do prostředí starověkého Říma.



Rosaciola


Rosaciola DVD
Liber discipulum Liber magistrum

Divadelní spolek LVPA NOSTRA vytvořil výukové DVD, na kterém najdete latinsky namluvenou pohádku o Šípkové Růžence v reáliích starověkého Říma. DVD je zajímavé také tím, že Rosaciola prožívá běžný život Římanky a studenti tak mohou sledovat, jak probíhá přijetí dítěte do rodiny, jak bohyně zasahují do života Římanům, jak se v Římě hodovalo, jak probíhaly zásnuby, svatba… DVD je tak vhodné nejen do hodin latinského jazyka.

Součástí celého setu je také cvičebnice pro studenty doplněná učitelskou příručkou. Náhled získáte na stránkách Libri Latini Jde o zcela ojedinělý a moderní soubor k výuce latinského jazyka, který využívá latiny jako nástroje k mluvení a dorozumívání se. Součástí DVD jsou také titulky v latině i v češtině.



Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

Laura Gibbs: Leo et canis

Laura Gibbs na svém webu nabízí ke čtení 1000 bajek pro mírně pokročilé. Uvádíme je s vysvětlivkami. Laura Gibbs olim fabulas Aesopianas scripsit, quas vobis explicatas propono.

PRE-INTERMEDIATE

Expeditio periculosissima apud limitem Romanum - pars secunda

Další cvičení ke zjednodušené četbě. Tentokrát úkoly k druhé kapitole.

PRE-INTERMEDIATE

Expeditio periculosissima apud limitem Romanum - pars tertia

V článku si ověříte porozumění třetí kapitole knihy Tajemství na hranici.

Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.