Lingua Latina

De Diana et Minerva

ELEMENTARY Vydáno dne 18.09.2008

Jednoduchý text pro začátečníky, ve kterém si vyzkoušíte základní slovíčka a jednoduché tvary.



De Diana et Minerva

Na vynechaná místa doplňte slovíčko podle uvážení. Po vyhodnocení se můžete podívat na správné řešení a přečíst si i možný překlad. Tento text obsahuje gramatiku:1. a 2. deklinaci, 1. a 2. konjugaci.

 

In Italia multas dearum marmoreas videmus.Minerva est dea et litteras.Fémminae Románae dearum timent, itaque statuas et aras dearum coronis rosarum .Diana et Minerva clarae sunt. Diana est lunae dea et , itaque sagittas habet.

/p>



Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Seneca: De otio et De tranquillitate animi

Jednota klasických filologů vydala v roce 2023 v edici Bilingua Senecovy spisy O životě v ústraní (De otio) a O duševním klidu (De tranquillitate animi) v překladu Edity Wolf. Knihu jsem pečlivě přečetla a výroky, které mě zaujaly, vám nyní předkládám k potěšení. In hoc textu vobis verba allata e libris Senecae De otio et De tranquillitate animi, quae elegi, propono,ut animum vestrum delectent.

INTERMEDIATE

De veteribus Slavis et lingua eorum

Kde se vzalo slovanské písmo? Jak se dostali Cyril a Metoděj na naše území? A jak to celé dopadlo? Přečtěte si následující text určený mírně pokročilým studentům.

PRE-INTERMEDIATE

Laura Gibbs: Leo et canis

Laura Gibbs na svém webu nabízí ke čtení 1000 bajek pro mírně pokročilé. Uvádíme je s vysvětlivkami. Laura Gibbs olim fabulas Aesopianas scripsit, quas vobis explicatas propono.

Komentáře k článku

Komentáře k článku jsou kvůli spambotům dočasně nedostupné.